Ayurveda, ook wel de 'kennis van het leven' genoemd, is een traditionele, holistische manier om een behandelingsdiagnose vast te stellen. Ayurveda is waarschijnlijk het oudste medische systeem waar wij vanaf weten. De basis voor Ayurveda is het gebruik van goed uitgebalanceerde combinaties van planten en andere middelen in synergetische formules.

Bij Himalaya zijn we de eerste die moderne wetenschap gebruiken om achter de waardevolle geheimen van Ayurveda te komen. Doormiddel van baanbrekend onderzoek ontwikkelen wij producten op basis van Ayurveda. Dit zijn natuurlijke, effectieve en veilige producten die al duizenden mensen aan een gezonder, rijker leven hebben geholpen. Wij concentreren ons op welzijn; we willen mensen helpen gezonder te worden en gezond te blijven.

Onderzoek begint met het selecteren van kruiden uit traditionele teksten. Ons team van kruidenkenners bestudeert zowel traditionele als wetenschappelijke teksten zeergrondig, op zoek naar relevante informatie. Kruiden die een veel belovende werking hebben worden genoteerd. Van deze kruiden worden polyherbal formuleringen gemaakt om zo beter achter hun geneeskundige en cosmetische werking te komen. Om de formules wetenschappelijk te ondersteunen/onderbouwen worden dubbel blinde onderzoeken in verschillende onderzoekcentrums volgens WHO criteria uitgevoerd. Op deze manier kunnen de formules wetenschappelijk geverifieerd worden.

Op dit moment heeft Himalaya in Bengaluru (India) ťťn van de beste R&D faciliteiten wereldwijd op het gebied van traditionele geneeskunde. Meer dan 40 gekwalificeerde doktoren en wetenschappers zijn constant bezig met het ontwikkelen en evalueren van nieuwe medicijnen en therapieŽn.

In de jaren 30 ontwikkelde Himalaya een baanbrekende experimentele kruidenboerderij. Waar zeldzame, uitstervende kruiden werden verbouwd voor commerciŽle doeleinden. Vandaag de dag heeft het bedrijf hiernaast eveneens een ongeŽvenaarde database van toegewijde kruidenleveranciers, een herbarium, een agrotech divisie en een kwekerij

Het tabletteren van medicijnen op basis van kruiden is moeizamer dan het proces bij reguliere medicatie, omdat er met meerdere verpakkings- en verwerkingsvariabele rekening gehouden moet worden. De fabriek van Himalaya heeft hierin de grootste verpakcapaciteit in AziŽ.

Ayurveda drukt een duidelijke stempel op Himalya. Door het onderzoek naar de voordelige werking van Ayurveda en door onze doelstelling de voordelen te verwerken in de producten, heeft Ayurveda een grote invloed. Door het gebruik van moderne onderzoeksmethodes en productieprocessen, is Himalaya voor mensen over de hele wereld beschikbaar. Himalaya biedt een alternatieve behandelmethode zonder bijwerkingen.