Neem kruid

Acne en jeugdpuistjes komen veel voor, vooral wanneer je tussen de 15 en 25 jaar bent. Bijna iedereen krijgt er in de puberteit wel mee te maken. De een heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom dat is, is niet goed te verklaren. Maar ook op latere leeftijd kan je nog steeds last hebben van acne. Acne en puistjes kunnen je erg onzeker maken...

Acne ontstaat door verstopte of ontstoken talgkliertjes. Acne verergert door veel en verkeerd zeepgebruik en doordat je met je handen aan je huid zit. Op je handen zitten doorgaans veel bacteriŽn, die de onrustige huid niet ten goede komen. Laat je huid zo veel mogelijk met rust en was je huid met lauw water en speciale huidverzorgingsproducten zoals onze Neem kruid verzorgingsproducten.


Wat is het Neem kruid?

Het Neem kruid is afkomstig van de Indiase Neemboom. In India staat deze boom bekend als "De Goddelijke Boom''. Neem wordt in India al eeuwenlang toegepast in de dagelijkse hygiŽne en de Ayurvedische geneeskunst. De zaden, bladeren en het schors van deze boom wordt al heel lang gebruikt voor het ontgiften en zuiveren van de huid. Het Neem kruid heeft een antibacteriŽle werking en doodt de bacteriŽn die huidproblemen zoals acne kunnen veroorzaken. Het kalmeert de geÔrriteerde en aangedane huid vanwege zijn verkoelende eigenschap en helpt bij de behandeling van o.a. acne, maar voorkomt ook de terugkeer van acne en puistjes.


Het Neem kruid in Himalaya Herbals tandpasta

Het Neem kruid wordt niet alleen verwerkt in onze huidverzorgingsproducten. De speciale antibacteriŽle eigenschappen van dit kruid maken het uitermate geschikt voor andere doeleinden. De toevoeging van Neem in onze biologische tandpasta Neem & Pomegranate Toothpaste en Dental Cream zorgt ervoor dat bacteriŽn geen kans krijgen om gaatjes te veroorzaken. Op deze manier helpen deze tandpastaís bij geÔrriteerd tandvlees, voorkomen ze plakvorming en zorgen voor een langdurig frisse adem. Deze tandpastaís met Neem houden de mondflora in goede conditie. En een goede mondhygiŽne zorgt voor schone, sterke tanden zonder gaatjes!